Såfremt du vil have lykkelige kollegaer, er det slemmeste du kan vælge godt nok at starte på timeregistrering og stempelur

Det bliver næsten hver dag, at vi læser i Danmarks største dagblade, at en del ansatte kæmper mod stress pga., at de ekstremt høje krav til den enkelte projektansatte har ændret sig. På en fabrik, hvor vi til såkaldte personalesamtaler blev vist konklusionen på den tidsregistrering, timeregistrering - http://danmade.dk/, , & fraværsregistrering - http://danmade.dk/produkter/fravaersregistrering/, , der var blevet opfanget vedr. vores indsats, har jeg selv været beskæftiget… Det føltes virkelig ik rart, & mange følte det som værende slet og ret overvågning… Det er soleklart for mig, at iveren har taget overhånd! Så min råd til alle chefer lyder; fokuser på lykkelige medarbejdere, frem for effektivitet.

Det er overhovedet ikke lyv, når jeg taler om, at jeg er meget bekymret for fremtidens indretning. Jeg tror, at det er enormt positivt, at der for tiden er enormt meget opmærksomhed på grundlæggende trivsel på mange arbejdspladser. Det er jeg overbevist om til syvende og sidst vil forbedre overskuddet. & så er vi alle jo lykkelige, & det må være det afgørende…

Men kontinuerligt med dette fokus, ses ligeledes en fokusering på effektiviserings-mekanismer. Med det formål at håndhæve denne effektivisering har man på næsten alle arbejdspladser været tiltrukket af tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et stempelur for at have mulighed for at overvåge om alt går til, som det skal. Stress er en af vor tids største sygdomme, & jeg er overbevist om, at der er en nær årsag-virkning-relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering på arbejds-pladsen & stress… Ydermere er der tilmed den stressende lyd fra et virkelig gammeldags stempelur, der slet ikke bidrager til et rart arbejdsmiljø.

Jeg er bekymret for, at verden bevæger sig den forkerte vej. Overalt hvor jeg holder øje med folk, er det blevet dagligdag, at individer skal fuldføre arbejdet hurtigere. Det ses overordentligt tydeligt i den konstante kontrol & overvågning foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering & fraværsregistrering… Vi skal alle sammen nå nøjagtig det samme, men på ekstremt reduceret tid! Det kan bar’ ik’ komme på tale, at hele kontinenter skal gå nedenom og hjem med stress.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.