I kraft af nyt job har undertegnede opnået ny viden om vibrationsafgratning/afgratning, kølemiddel og affedtningsmiddel

Før mandag kendte jeg ikke til vibrationsafgratning, kølemiddel, afgratning eller affedtningsmiddel. Kølemiddel, affedtningsmiddel og vibrationsafgratning er sandelig ikk noget, der har optaget mig i min dagligdag.

Og hvad er alt dette?

Som navnet antyder bli’r kølemiddel brugt i kølesystemer. Det kan for eksempel være i varmepumper og i køleskabe. Kølemiddel er diverse ting fra vand til nitrogen, ammoniak med mere.

Affedtningsmiddel er virkningsfuldt til at fjerne fedt, sod, olie, snavs mm der er praktisk for fødevarebranchen, søfartsindustrien, industri og landbrug. På min arbejdsplads benytter kollegerne fx affedtningsmiddel til rengøring af plast, fliser og gulve, og derfor er affedtningsmiddel et dejligt middel.

Afgratning som f.eks vibrationsafgratning borteliminerer grater. Og så er det gode spørgsmål, hvad grater er? Jo de bliver dannet når metal bliver forarbejdet hvilket kan nemt ødelægge delkomponenter i eksempelvis en maskine. Så afgratning/vibrationsafgratning er væsentligt inden for adskillige industrier. Et tip er i øvrigt at vælge afgratning med vibrationsafgratning.

Haha, de mange mærkelige ord som vibrationsafgratning, affedtningsmiddel, afgratning og kølemiddel, imens du opstarter andet tjans. Jeg lærer nyt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.