Hvem efterstræber bil brands som eksempelvis Skoda…

Flere ikke så gamle drenge er fænget af automobiler. Drenge sværmer herved hyppigt om at udleve drømmen som tekniker på biler som voksent menneske. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé bil-brands og biler, de er ekstremt fascineret af, som for eksempel Skoda og Skoda Fabia. Det er selvsagt udelukkende tilfældet ifald, drengene indhøster en profession på et Skoda værksted.

Det er utvivlsomt og vidst, at på samme måde som utallige yngre fyre attrår at få en hverdag som automekanikere, drømmer andre drenge om at få en hverdag som brandmand eller sømand. Det er stensikkert, at dé embeder hyppigt ikke er dé leveveje, piger drømmer om. Unge kvinders drømme for deres fremtid huser hyppigt ikke en Skoda eller Skoda Fabia! Ditto lidt, som de drømmer om at have et job på et Skoda værksted!

Ungmøer ønsker sig en anden livsbane, der tit rummer de traditionelle kvinde jobs som f.eks. bestyrerinde eller modedesigner. Det fascinerende tankeeksperiment melder sig: kan de forskellige gener, som henholdsvis piger og mænd fødes med, disponerer dem for håbet om uens jobønsker, eller socialiseres mænd og kvinder til at tiltrækkes af forskellige interesser?

De fleste ungmøer vil ikke kunne beskrive, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia ser ud. Ifald det ikke har deres bevågenhed, vil pigerne ikke være klar over, ligeså lidt, som de nogen sinde kommer til at træde ind på et Skoda værksted! Man kan se frem til, at lighed i mellem de to køn bliver en realitet i en sådan grad, at ungmøer fordomsfrit ka vælge at være beskæftiget på et Skoda værksted, ligeså vel som drenge ka bortvælge arbejdet med en Skoda og en Skoda Fabia, og i stedet bestemme den vej, som optager mændene!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.