Høreklinikker vil være udbytterige for min far

Jeg tror, at farmand sikkert har fået tinnitus i sit øre, og han har desuden fået en nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som man kan have i ørene, på trods af at der ej kommer lyd i ørerne fra dine omgivelser. Far refererer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det været der i et stykke tid, og det virker som om, at det kun bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er yderst vanskeligt for mig, for han har altid været det menneske, som lyttede, når jeg har haft brug for at fortælle noget, som var sket. Da han ikke har sin gode hørelse mere, men en nedsat hørelse, har jeg ikke talt helt ligeså meget med ham, det længes jeg efter.

Jeg tror, anledningen til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han var håndværker i sine unge dage og ikke benyttede høreværn. Der menes, at ørelidelsen tinnitus falder tilbage på ødelagte hårceller i den indre del af øret, sikkert også på grund af en skade forårsaget af larm. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, der er bassist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til øre-, næse- og halslægen i morgen, der så kan vurdere hans hørelse. Fars læge vil sandsynligvis henvise ham til en høreklinik, der laver en grundig undersøgelse af hørelsen. Så overvejes der, om løsningen på problemet er et høreapparat.

En hel del uens slags høreapparater kan man købe, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive justeret, så det vil passe til ens nedsatte hørelse. Jeg tror, far skal have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er produceret af 2 enheder; selve apparatet bag ved dine ører plus en lille lydslange, som bringer lyden hen til en prop i øregangen og så ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater bliver anvendt ved stærke hørenedsættelser samt til dem, som har behov for regulering af lyden. Det er op til en selv, hvorvidt man vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit hos offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig noget økonomisk hjælp til at få høreapparatet fra en accepteret privat høreklinik/af en forhandler, der samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det luksuriøst, at det kan tages imod gratis hos en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres kunder.

Som før sagt har far arbejdet på en larmende arbejdsplads, og det var jo i virkeligheden en nødvendighed med et høreværn, det er han et godt eksempel på, da for høje lyde netop kan give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at cirka 60 pct. af de mennesker, som arbejder i støjende omgivelser, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at også han får en høreskade, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder at gøre brug af musikerhøreværn, når han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>