De kloge hoveder siger: Tinnitus kan ved hjælp af omprogrammering gå væk

Kender du en person, der er ramt af tinnitus - hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html, , er du klar over, at det ej er behageligt. Tinnitus er egentlig ved at være ret bekendt, og det er ik’ for sjov.

Vedkommende kan godt nok bruge et høreapparat. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til passivitet. For hvordan kan du være udadvendt og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et godstog kører igennem dine øregange? Det er muligt, at høreapparater ka lindre det noget. Jeg håber virkelig, at tinnitussen springer mig over.

Nogle beskriver tinnitus som værende migræne! Ifølge de, der har tinnitus, er der simpelthen en skarp lyd inde i øregangen, også selvom der overhovedet ikk’ kommer en tone ud. Tit er det ganske besværligt at forstå for de personer, der ikk’ selv har været igennem det – en som mig.

Forskere er nu blevet sikre på, at problemet skyldes intensiv indbildning… Den dumme tinnitus kan behandles – endelig! Det viser sig, at hørecenteret i hjernen åbenbart kan programmeres om, således at lyden langt om længe udebliver. Det er en helt genial behandling, idet den rent faktisk restituerer personen for den men uvirkelige hyletone inde i hjernens mange rum. En alt andet end reel øresusen, som har fået alt for meget opmærksomhed men som ik’ opleves særlig digtet.

Tinnitus kan behandles – endelig! Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus! Men skulle jeg en dag i fremtiden bliver bange for, at jeg var blevet offer for tinnitus, tror jeg, at jeg vil prøve at få det væk igen. Væk med dig tinnitus – Væk med dig!!

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne. For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Hvis man kan tænke det frem, bør man også kunne tænke det retur!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.