Anskaf dig det bedste vikarbureau til din afdeling

Har du en tante eller en ven, der er ramt af tinnitus - http://hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html, , er du klar over, at det ik’ er rart. Tinnitus er faktisk ved at være ret meget regulær, og det er ikke paradis.

Naturligvis kan man bruge høreapparater og sådan nogle midler. Men lyden kan være så høj, at den giver risiko for at den ramte lukker sig inde. For hvordan kan du være smilende og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Det er muligt, at høreapparater ka lindre larmen noget. Men jeg sætter pris på det ik’ er undertegnede, som lider af tinnitus!

Mange folk beskriver tinnitus som værende migræne! For tinnituspatienten er der ganske enkelt en tone helt inde i øret, selvom der overhovedet ikke kommer nogen tone ud. Tit er det ganske problematisk at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – som mig.

Lægevidenskaben er nu sikre på, at problemet er forårsaget gennem ren indbildning. Den dumme tinnitus kan gå væk – skønt at høre! Det viser sig, at hørecentret tilsyneladende kan få ændret programmeringen, på en sådan led, at lyden endelig udebliver. En vanvittig genial behandling, idet behandlingen rent faktisk bedrer vedkommende for sin men opdigtede øresusen inde i hjernens forskellige områder. En selvudviklet tone, der er blevet tildelt al for megen interesse og ikke virker spor selvopfundet.

Tinnitus kan behandles – endelig! Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus… Skulle jeg en skønne dag bliver bange for, om jeg er blevet ramt af tinnitus, vil jeg sikkert prøve at overtale det væk igen. Forsvind tinnitus – Forsvind og kom aldrig tilbage.

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne. For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Hvis man kan tænke det frem, bør man også kunne tænke det retur.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.